Frogne udvikler SMS-betaling for taxituren

Finn Frogne A/S har sammen med Pay4it udviklet Nordens første SMS-betalingsløsning til taxibranchen.

Nu kan taxicentraler udstyret med et Frogne bookingsystem tilføje SMS-betalingsløsning til de services, de tilbyder taxikunderne.

Alle med en mobiltelefon kan betale for egen eller andres taxitur via SMS. SMS-betaling kræver ingen tilmelding eller registrering - betaling for taxituren trækkes nemlig over telefonregningen. Som den første taxicentral i Norden tester Danske 4x48 TaxiNord SMS-betaling for taxituren.

Den trygge taxitur
Direktør i Finn Frogne A/S, Kaare Frogne, understreger trygheden ved SMS-betaling: ”I dag har stort set alle unge mennesker en mobiltelefon på sig. Derfor er det naturligt, at SMS-betaling via mobilen nu indgår i Frognes integrerede systemer til taxi, som også omfatter app-bestilling, Internet-booking og andre automatiserede og integrerede bookingløsninger. Har taxikunden glemt kreditkortet hjemme eller brugt sine sidste kontanter til en hotdog, yder SMS-betaling sikkerhed for, at taxikunden altid kan tage en af taxi hjem”.

Ideelt som forældrebetaling
SMS-betaling er den ideelle betalingsform for eksempelvis forældre, som vil sikre, at deres teenagere altid kan betale for en taxa hjem efter en bytur. SMS-betaling er en ekstra betalingssikkerhed, hvis de unge ikke har kreditkort eller kontanter på sig - man skal blot meddele chaufføren, at man ønsker at betale med SMS. Enten med ens egen mobil eller ved at lade far eller mor derhjemme betale via deres mobiltelefon.

Taxituren betales over mobilregningen
SMS-betaling for taxituren er et samarbejde mellem 4x48 TaxiNord, de fire store teleselskabers (TDC, Telia, 3 og Telenor) fælles mobilbetalingsvirksomhed Paii ApS, betalingsudbyderen Pay4it samt taxameterleverandøren Finn Frogne A/S. ”SMS-taxibetaling er en ægte win-win situation for taxikunden, centralen samt vognmanden/chaufføren”, pointerer direktør i 4×48 TaxiNord, Carsten Aastrup, som ser frem til kundernes reaktioner, ”Herefter tager vi stilling til eventuelle tilretninger og er klar til at rulle løsningen ud i alle vores 600 taxier”.

Mobilbetaling er nem og sikker teknologi
Peter Lykke Rasmussen, grundlægger af Kolding virksomheden Pay4it, ser store muligheder for betaling med mobilen, ”SMS-betaling af taxituren er endnu et eksempel på mulighederne ved såkaldt Mobile-Payment. Inden for det sidste års tid er M-Payment vokset i de nordiske lande. Uanset om der er tale om betaling for sodavand, bilvask eller sol, så har det første år vist, at forbrugerne har taget SMS-betaling til sig”.

I 2013 blev der i Danmark sendt mere end 10 mia. SMS’er.