Frogne starter verdens første CO2 projekt for hyrevogne

Det danske Projekt GrønTaxi er intet mindre end verdens første komplette løsning til en markant og vedvarende grøn omstilling i hyrevognsbranchen.

Esbjerg TaxaHerning Taxa og DanTaxi Viborg deltager med alle deres vognmænd og chauffører i projektet, der fremover sigter på at spare op til 19% på brændstofbudgettet, bl.a. ved at reducere overflødig kørsel uden passagerer, såkaldt tomkørsel, samt udføre miljørigtig kørestil og turplanlægning.

Tre jyske taxicentraler bliver klimapionerer
Fra juni kører de første test-taxier rundt i det jyske og i løbet af sommeren vil 170 taxier i Herning, Ikast, Esbjerg og Viborg blive forsynet med teknologi, der kan vejlede og motivere taxiføreren i miljørigtig kørsel.

Gennem en kombination af klimavenlig teknologi og motivation til miljørigtig kørsel, vil taxichauffører og taxicentral være i stand til at tilrettelægge og udføre kørsler og drift så miljøeffektivt som muligt, og omdanne grønne kørevaner til god forretning.

En såkaldt EcoBox enhed beregner førerens brændstofforbrug. Systemets viden, der er baseret på statistisk virkelighed, kan give taxiføreren gode råd om for eksempel at blive holdende, fordi der statistisk set er en større chance for, at der kommer en tur, dér hvor vognen befinder sig, frem for at køre rundt på må og få.

Eksempel på førende dansk klimateknologi
Projekt GrønTaxi er på landsplan støttet af Transportministeriet og Trafikstyrelsens pulje til grønne transportløsninger. Teknologileverandør og tovholder i projektet er danske Finn Frogne A/S, en af verdens førende udviklere af intelligente trafiksystemer, herunder taxametersystemer til hyrevognsbranchen i Nordeuropa. Roskilde Universitets Center (RUC) og Transport Uddannelses Center (TUC) deltager også i projektet.

Læs mere om Projekt GrønTaxi.