Frogne lancerer fiskal taxameter på Europæisk Taximesse i Köln

Hvert andet år mødes den europæiske taxibranche til fagmesse i Köln og i år åbnede Europäische Taximesse dørene den 7. - 8. november, 2014 i Köln. Finn Frogne A/S udstillede sammen med svenske Structab AB.

Mange nordiske taxiselskaber havde lagt vejen forbi Köln for at opleve dagens og fremtidens taxi under ét tag. Og både svenske, danske og finske taxifolk besøgte Frogne's stand for at mingle og opleve Frogne's nye fiskaltaxameter, Frogne TM3 Fiskal.

- Med sin kraftfulde CPU, store hukommelse og fleksible brugergrænseflade er TM3 Fiskal et af de mest fremtidssikre fiskaltaxametre på markedet. Taxiledelsen får et totaloverblik over hele driften; Alle individuelle ture med salg, betaling, tillæg, arbejde, hviletid, chaufførnummer mm., siger Direktør i Finn Frogne A/S, Kaare Frogne.

Frogne TM3 Fiskal udmærker sig ved et tydeligt display med automatisk regulering af lysstyrke og enkel touch screen betjening. Den store hukommelse kan rumme data for flere uger. De operationelle data omfatter chaufførlog, arbejdstid- og pause, pre-programmerede takster samt nem servicering og straks-overførsel til vores database via GSM, fortæller Salgschef Ahmed Amer.

- Sikkerheden har været i højsædet ved udviklingen af det MID-godkendte TM3 Fiskal. Hver tur bliver er digitalt signeret og data krypteres. Teknikken er GoBs og GDPdU kompatibel (GoBS (Grundsätze ordnungsmäßiger DV-gestützter Buchführungsysteme)), GDPdU (Grundsätze zum Datenzugrif und zur Prüfbarkeit digitaler Unterlagen), og taxametret er naturligvis udstyret med tilslutninger til tagskilt og sædekontakt, fortæller daglig leder i Frogne GmbH, Tübingen, Stefan Greulich – her i samtale med forretningsfører Christiane Nolde fra Das Taxi centralen i Hamburg.

Das Taxi er en af pionererne i indfasningen af fiskale taxametre ifm. med projekt ”Fiskaltaxameter”, hvor taxicentraler i Hamburg og Berlin frivilligt har skiftet til fiskaltaxametre, for derved at være teknologisk rustet til de krav der fremover forventes at blive stillet til moderne og lovlig taxidrift.

- Med dagens digitalisering er taxibranchen for alvor blevet mere international. Vi ser nye forretningsmodeller, hvor multinationale app-baserede bestillingscentraler udfordrer den etablerede orden og kendte strukturer i taxibranchen. Fra officiel hold modsvares de digitale initiativer af nødvendig myndighedskontrol og standardisering, eksempelvis det fælleseuropæiske MID-regulativ, fiskaltaxametre i Tyskland, Redovisningscentraler i Sverige. Tiltag som skal sikre, at taxibranchen ikke udvikler sig til det rene vilde vesten, pointerer direktør i Finn Frogne A/S, Kaare Frogne.

Læs mere på www.eurotaximesse.de