Finsk taxi først med Frognes fremtidssikre mobile taxameterløsning med TomTom navigation

Direktør Kaare Frogne  og Adm. Dir. i finske Kymenlaakson Taksi Timo Lönnberg bekræfter, at Kymenlaakson Taksi bliver det første taxiselskab I Europa, der kører med Frognes nye integrerede TomTom BRIDGE taxameter løsning i deres vogne.

Kymenlaakson Taksi Oy, som er det store taxiselskab i Kymenlaakso regionen I det sydøstlige Finland, er samtidig det første finske selskab, der anvender Frognes mobile taximeter løsning. Kymenlaakson Taksi har 300 taxier og er I færd med at teste og indfase løsningen, som er planlagt til at indgå i daglig drift fra februar 2016.

06.11.2015-a

Kymenlaakson Taksi’s 300 taxier servicerer havnebyen Kotkas godt 55.000 indbyggere og løser kørselsopgaver for både private og den offentlige sygesikring (Kela). Kotka er en vigtig havneby med megen skibstrafik mellem Rusland, Finland og de baltiske lande.

Frognes mobile taxameterløsning bygger på en mobil navigationsenhed fra Hollandske TomTom International BV, en af verdens førende producenter af navigations- og kortmateriale. Frognes taxameter enhed er udviklet til at kunne indfri fremtidige EU indberetningskrav. Navigationsenheden TomTom BRIDGE tablet er en hardware-platform, der problemfrit forbinder forretningsapplikationer sammen med TomTom-teknologi.

Opfylder skattemæssige indberetningskrav
Frognes taxameter (TM3) repræsenterer ny banebrydende funktionalitet; Skattemæssig indberetning integreret med både TomTom GPS data og Bambora kortbetaling, hvilket kortlægger og dokumenterer geografiske data samt tarif, beløb og økonomiske transaktioner for hver tur.

Denne integration af operationelle turdata og økonomi sikrer, at central/vognmand/chauffør til enhver tid driver sin taxi i overensstemmelse med nationale skattemæssige indberetningskrav og i henhold til EU’s taxilovgivning.

Frognes taxameter udmærker sig ved en stor 7-tomme skærm, enkle touch betjening, kraftige ydeevne, store hukommelse samt betjeningsvenlige brugerinterface.  Det fremtidssikrede design registrerer fx automatisk:

- Individuelle chaufførdata
- Registrering af ture, betalinger, arbejds- og hviletider
- Automatisk overførsel via GSM af turdata.
- Alle taxameter tariffer (konto, tillæg, fastpris mv.)

Nye krav, tariffer og funktionalitet opdateres nemt med ny software, og kan fjernopdateres trådløst.

Direktør Kaare Frogne siger: "Eftersom taxibranchen går mod øget digitalisering, er det kun naturligt at tilbyde mobile løsninger, der indfrier taxichaufførernes ønsker om mere mobilitet, passagerernes øgede brug af mobiltelefoni samt taxiselskabernes behov for afkast på deres investeringer i en branche med korte investeringscykler.

Men måske vigtigst er, at taxiselskaber fremover vil blive i stand til at dokumentere, at de følger de nationale skatteindberetningsregler, der gælder rundt omkring i Europa. TomTom BRIDGE er en innovativ, pålidelig kvalitetsløsning, der vil opfylde disse behov."