Danmarks første el-taxa kører med Frogne taxameter

TaxaFyn først med elektrisk hyrevogn
TaxaFyn levede den 16. december op til deres eget slogan som Danmarks innovative taxaselskab. På centralens adresse i Odense afslørede adm. direktør Peter Kjærgaard, sammen med Odenses borgmester Anker Boye, Danmarks første eldrevne taxa, en Nissan Leaf, som fra årsskiftet indgår i normal hyrevognsdrift blandt Odense Taxas 140 vogne.

Første danske el-taxa taxameter
Frogne har forestået tilpasning og montage af el-taxaens taxametersystem.

Installation af et fuldt funktionsdygtigt taxametersystem i en elektrisk bil kræver omhyggelig omgang med elbilens elektriske systemer, der omfatter både høj- og lavspænding.  Derfor var eksperter fra Frognes svenske taxameter værksteder, Frogne Montage, der bl.a. har erfaring med installationer i hybridbiler, hidkaldt for at sikre korrekt taxameter montage.

Hurtigopladning holder el-taxaen kørende
Nissans model Leaf er en af verdens første 100 % elektriske serieproducerede personbiler. Kun bilens navigationssystem med indikation af aktionsradius og opladesteder samt tagspoileren med solceller til 12V batteriet afslører, at der er tale om en elbil. Motorbatterierne giver el-taxaen en aktionsradius på godt 160 km pr. opladning. Opladning sker på ChoosEV's opladningsstandere med såkaldt Quick Charge, hvor 80 % af batterikapaciteten oplades på kun 30 min.

SE TV2/FYNs indslag med Danmarks første el-taxa